Boeuf bourguignon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. - Snijd het rundvlees, de en de wortel in grove stukken en snijd de knoflook in plakjes.
  2. Doe dit in een kom en schenk de erover.
  3. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
    - Haal het vlees 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast
    - Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier.
    - Snijd het spek in stukjes en bak het uit in een braadpan zonder olie of boter.
  4. Schep het uit de pan en houd het apart.
    - Haal de groenten uit de marinade en bak ze in dezelfde pan ongeveer 5 min.
  5. zachtjes aan.
    - Doe de erbij en bak het 1 min.
  6. mee.
    - Voeg het rundvlees, het spek en de marinade toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
    - Voeg de bouquet garni toe en laat deze 2,5 zonder deksel op de pan zachtjes meestoven.
    - Veeg de schoon en doe ze in de pan.
    - Laat het vlees en de groenten nog 30 min.
  7. doorsudderen en voeg naar smaak peper en zout toe.
    - Haal de bouquet garni uit de pan voor het serveren.

    Ik vind het erg lekker met aardappelpuree en rode kool of sperziebonen.
25
25
25

Variaties op Boeuf bourguignon

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boeuf bourguignon
VariatieAantalGang
Boeuf Bourguignon9Vlees
Snel klaar boeuf bourguignon1Vlees
Boeuf Bourguignon by myself1

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
501 kcal
25%2004 kcal
Vetten
27 g.
39%108 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boeuf bourguignon