Zalmpakketjes in ijsbergsla

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Spuitzak
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. In een kom met ruim water de ± 10 minuten weken.
    In de keukenmachine de pureren.
  2. In een kom de stijfkloppen met , en .
  3. De goed uitknijpen en al roerende oplossen in 2 eetlepels heet water.
    Het gelatinemengsel door de gepureerde mengen en dan de stijfgeslagen toevoegen.
    De zalmmousse in een spuitzak zonder spuitmondje scheppen en tot gebruik in de koelkast bewaren.
    De wassen, het onderste stukje eraf snijden en van de bovenkant het groen verwijderen.
  4. De stengel in de lengte insnijden en de twee buitenste bladen van de afhalen (de rest van de wordt niet gebruikt).
    Van de preibladen in de lengte acht dunne reepjes snijden.
    In een pan wat water aan de kook brengen, de preireepjes toevoegen en ze ± 1 minuut tegen de kook aanhouden.
  5. Ze dan uit de pan nemen en ze op keukenpapier laten uitlekken.
  6. Het kookwater bewaren.
    Van de vier mooie blaadjes losmaken, ze schoonmaken en in een vergiet leggen.
  7. Het hete water (van de ) erover gieten en laten uitlekken.
  8. De slablaadjes tussen twee schone theedoeken droogdeppen.
    De zalmmousse uit de koelkast nemen en in het midden van elk slablaadje voorzichtig een vierkantje zalmmousse spuiten.
  9. De slablaadjes over de zalmmousse dichtvouwen en elk pakketje met twee preireepjes kruislings dichtbinden.
  10. De pakketjes tot gebruik in de koelkast zetten.
    In een kom een sausje roeren van de , de , de en de mosterd.
  11. De saus op smaak brengen met en .
    Ongeveer een uur voor gebruik de zalmpakketjes uit de koelkast nemen.
  12. Op vier borden een lepel saus scheppen en de zalmpakketjes ernaast leggen.
  13. De rest van de saus apart erbij geven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • mayonaise en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en yoghurt
  • mayonaise kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in franse mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en franse mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • gelatine en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
88 kcal
4%352 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmpakketjes in ijsbergsla