Gepocheerde visquenelles met groenten en sabayon

Ingrediënten

+ -
print

Voor de quenelles:

Voor de groenten:

Voor de sabayon:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Blender

Bereidingswijze

  1. Ontdoe de vis van alle graatjes.
  2. Doe het visvlees met de witte in de blender.
  3. Splits de , houd het eiwit apart en doe de dooiers en de in de blender.
  4. Breng de op kamertemperatuur en doe ook in de blender.
  5. Pureer het geheel.
  6. Doe de puree in een kom en laat opstijven in de koelkast.
  7. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig door de puree met een houten spatel.
  8. Breng de puree op smaak met en .
  9. Maak met behulp van 2 eetlepels ovaalvormige quenelles van de puree en zet ze weg in de koelkast.
  10. Snijd de , de en de in julienne.
  11. Blancheer deze kort in water en spoel met koud water na.
  12. Schil de heel dun, zonder het wit en snijd de schil in ragfijne zestes.
  13. Blancheer deze kort in water, laat ze uitlekken.
  14. Voor de sabayon:
  15. Klop de , het en de au bain marie tot een schuimige massa.
  16. Klop er dan geleidelijk de gesmolten doorheen.
  17. Klop de half stijf en spatel deze door het mengsel.
  18. Voeg de zestes van de toe en houd de saus warm.
  19. Smoor de groenten nog even in wat en breng ze op smaak met wat en .
  20. Verwarm ondertussen de in een ruime ketel tot tegen het kookpunt maar laat niet koken.
  21. Laat de quenelles voorzichtig met behulp van 2 lepels in de bouillon zakken en pocheer ze gedurende ca. 6 minuten.
  22. Neem ze uit de bouillon en laat ze voorzichtig uitlekken.
  23. Drapeer de quenelles op een voorverwarmd bord en leg in het midden een bedje groenten.
  24. Overgiet de quenelles rijkelijk met de sabayon.
  25. Garneer met een takje of peterselie.
  26. Serveer als voorgerecht met een glas droge, witte .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, visbouillon, wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn, visbouillon, wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en eierdooiers
  • roomboter, visbouillon, boter, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • visbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • koksroom, roomboter, boter, slagroom, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
248 kcal
12%992 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
25%20 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
9%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
18%4 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gepocheerde visquenelles met groenten en sabayon