Indiase kerriesoep

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gehaktballetjes:

Voor de bouillon:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Week de gedurende 15 min.
  2. in een kopje heet .
  3. Doe het mengsel in een fijne zeef en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Gooi de pulp weg en bewaar het vocht.
  5. Pel de en hak ze heel fijn.
  6. Pers het uit.
  7. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed met de handen goed door elkaar.
  8. Rol er kleine soepballetjes van tussen de handpalmen.
  9. Verhit 3 centiliter in de wok en bak de balletjes rondom bruin.
  10. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  11. Giet de olie weg en verhit opnieuw 2 centiliter in de wok.
  12. Bak de en de gedurende 30 seconden.
  13. Bak vervolgens de fijn gesnipperde , de kerrieblaadjes en de uitgeperste knoflook 3 minuten mee.
  14. Voeg het en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min.
  15. zachtjes koken.
  16. Zeef de soep en doe ze terug in de wok.
  17. Voeg de balletjes toe en laat nog 5 min.
  18. zachtjes sudderen alvorens op te dienen in kommetjes.
25
25
25

Variaties op Indiase kerriesoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Indiase kerriesoep
VariatieAantalGang
Indiase kerriesoep2Soepen
Indiase kerriesoep, muligatawny1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • bouillon en kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel, bouillon, kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel, bouillon, kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel, bouillon, kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon en kippenbouillon
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
268 kcal
13%1072 kcal
Vetten
20 g.
29%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Indiase kerriesoep