Asperge roomsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Handmixer

Bereidingswijze

  1. Schil de en verwijder de harde uiteinden (bewaar ze voor een van te maken).
  2. Snijd de punten van de en houd deze apart.
  3. Snijd de rest van de in stukken.
  4. Breng de en de aan de kook.
  5. Voeg de aspergepunten toe en laat 3 min.
  6. koken Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze koel weg.
  7. Doe de aspergestukken in de bouillon en laat 20 min.
  8. zachtjes koken Mix de soep zeer fijn (een blender is daarvoor beter dan een handmixer).
  9. Smelt 2 eetlepels in een kookpot en roer er de door.
  10. Laat even bakken en giet er al roerend de gemixte soep bij.
  11. Kruid met muskaatnoot, en .
  12. Laat even doorkoken.
  13. Klop in een soepterrine de los met de .
  14. Giet er de hete soep op en roer goed om.
  15. Werk af met de aspergepunten en een takje .
25
25
25

Variaties op Asperge roomsoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Asperge roomsoep
VariatieAantalGang
Asperge roomsoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon en groentenbouillon
  • kippenbouillon en groentenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon en groentenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier
  • kippenbouillon, groentenbouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon en groentenbouillon
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon en groentenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
53 kcal
2%212 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperge roomsoep