Artisjokkensoep met knoflook

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
    Leg de op de bakplaat, giet er 1 eetlepel olie over en rooster deze in het midden van de oven in 35 minuten gaar en goudbruin.
    Verwarm 3 eetlepels olie en fruit de in ± 10 minuten zachtjes glazig.
    Voeg de artisjokken en aardappels toe en bak ze ± 8 minuten zachtjes mee.
    Giet de bouillon erop en breng het geheel aan de kook.
  2. Voeg de hele toe en laat het ± 15 minuten zachtjes trekken.
    Pureer de soep en wrijf deze door een zeef.
    Breng de soep op smaak met en en laat deze afkoelen.
  3. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast tot gebruik.

    Verwarm de soep op het laagste vuur.
    Klop de dik lobbig maar niet stijf en klop deze bij de warme soep.
    Breng de soep op smaak met en .
  4. Schenk de soep in diepe borden.
    Lekker met broodsoepstengels.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Artisjokkensoep met knoflook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dank voor het artisjokken recept
Jaap van Velzen 22 augustus 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
58 kcal
2%348 kcal
Vetten
1 g.
1%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%54 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Artisjokkensoep met knoflook