Salade Niçoise

Ingrediënten

+ -
print

Voor de dressing:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Maak de prinsessenboontjes schoon en snijd ze in stukjes van ca. 4 cm.
  2. Laat ze in een pannetje met wat water beetgaar worden in ca. 10 minuten.
  3. Giet ze af en laat ze in de koelkast volledig afkoelen.
  4. Kook de hard en laat ze volledig afkoelen in de koelkast.
  5. Scheur de bladeren van de , verwijder de harde stronken en nerven, was de sla en slinger hem droog in de slacentrifuge.
  6. Neem 4 grote, platte borden en verdeel hierover de slabladeren.
  7. Pel de ui, snijd hem in ragfijne snippers en verdeel die over de 4 borden.
  8. Strooi de koude prinsessenboontjes er overheen.
  9. Snij de in partjes, verwijder het harde deel en verdeel de partjes over de 4 borden.
  10. Schil de , snijd ze in blokjes van ca. 1,5 cm en verdeel over de borden.
  11. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de , snijd hem in julienne-reepjes en verdeel over de borden.
  12. Strooi de over de 4 borden.
  13. Laat de tonijn uitlekken, verdeel hem in brokjes en rangschik deze op de borden.
  14. Verwijder de pitten uit de en verdeel de over de borden.
  15. Strooi de gehakte er overheen.
  16. Snijd de in 4 parten en leg op elk bord 3 parten.
  17. Bestrooi de lichtjes met .
  18. Bestrooi de lichtjes met en .
  19. Verdeel de over de borden.
    Doe alle ingrediënten voor de dressing in de shaker en schud goed door elkaar.
  20. Besprenkel de salades royaal met de dressing.
  21. Meteen opdienen, dan zijn alle ingrediënten nog vers en stevig.
    Geef er stokbrood of ciabatta bij en een glas droge witte wijn.
25
25
25

Variaties op Salade Niçoise

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Salade Niçoise
VariatieAantalGang
Salade Nicoise5Salades
Salade Nicoise met stokbrood1Salades
Salade Nicoise van Lydie1Maaltijdsalades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tonijn uit blik is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
362 kcal
18%1448 kcal
Vetten
55 g.
78%220 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Salade Niçoise