Paté van verse zalm, gerookte zalm en prei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bekleed een cakevorm met de gerookte .
  2. Bak de in stukken gesneden prei gedurende 10 minuten op in wat boter en zet deze opzij.
  3. Meng met een mixer de .
  4. Voeg de , de , de rode (laat er een paar buiten voor de garnering) en de fijngesneden aan toe.
  5. Goed mengen.
  6. Op smaak brengen met en .
  7. Schenk dit mengsel voorzichtig in de vorm.
  8. Zorg er voor dat de gerookte goed op de plaats blijft.
  9. Leg daarop de prei.
  10. Zet de vorm au bain marie 1 uur in de voorverwarmde oven (200ºC).
  11. Met vorm en al minimaal 4 uur in de koelkast zetten.
  12. Pas uit de vorm halen als het geheel goed is afgekoeld.
  13. Snijd de paté na het uit de vorm gehaald te hebben in vier stukken.
  14. Serveren met een paar rode , een paar plakjes en fijngehakte .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • room en boursin is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet en zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Paté van verse zalm, gerookte zalm en prei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk zalmpate maar er staat niet in het recept wanneer je de boursin moet toevoegen, komt nergens in het verhaal terug. Ik heb het maar met de eieren en de room toegevoegd. En mijn tip is om meer ... Lees reactie
Mariette 28 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
332 kcal
16%1328 kcal
Vetten
13 g.
19%52 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paté van verse zalm, gerookte zalm en prei