Carpaccio van gerookte eendenborst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Spoel de af onder koud stromend water en dep ze goed droog.
  2. Leg ze op een snijplank met het vel naar boven en snij de huid in.
  3. Zo schuin om de 1 ½ cm en ook in de andere richting zodat er ruitjes ontstaan.
  4. Laat ze even op kamertemperatuur komen en doe ze vervolgens 20 - 25 minuten in de rookoven met de huid omhoog.
  5. Hier loopt het vet uit tijdens het roken en dat trekt dan in het vlees.
  6. Haal ze na 20 - 25 minuten uit de rookoven controleer de kerntemperatuur ( 60-65 gr) en laat ze rusten.
  7. Snij ze desnoods even door om te checken of ze niet nog even moeten ( Pas op voor Salmonella).
  8. Ze moeten net gaar zijn.
  9. Laat ze nu een half uurtje rusten.
  10. Als ze zijn afgekoeld snij ze dan zo dun mogelijk.
  11. Snij met de vetlaag naar boven.
  12. Dikke plakken zijn niet te kauwen en gewoon niet weg te krijgen en het moet tenslotte carpaccio worden.
  13. Mooier is nog om ze te snijden op een snijmachine.

    Maak een dressing van vers geperste sinaasappelsap van 2 .
  14. Rasp er voor een betere smaak nog wat geraspte sinaasappelschil door.
  15. Proef het sinaasappelsap.
  16. Is ze erg zoet voeg dan een beetje citroensap toe.
  17. Voeg de blaadjes van de en en er aan toe en breng op smaak met .
  18. Voeg als de smaak goed is pas de olie toe en klop dit tot een dressing.
  19. Een jampot is ook handig alles erin en dan flink schudden.

    Pak de laatste sinaasappel en snij de boven en onder kant er van af zodat de schil en het witte vliesje eraf zijn.
  20. Leg de sinaasappel op een snijplank en snij ook de rest van de schil eraf.
  21. Snij nu uit de gepelde sinaasappel partjes maar zodat de vliesjes netjes blijven zitten.
  22. Hou die apart voor decoratie.

    Gooi de in een koekenpan en bak ze goudbruin.
  23. Voeg als ze nog gloeiend heet zijn hier zout aan toe.
  24. Laat ze daarna op een stukje keukenpapier afkoelen.
    Doe de sla op de borden en leg de gesneden en sinaasappelstukjes er over heen.
  25. Doe de dressing eroverheen en de pijnboompitjes.
  26. Vervolgens de geraspte kaas erover heen.
  27. Heerlijk !
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
79 kcal
3%316 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Carpaccio van gerookte eendenborst