Gemarineerde zalmtartaar

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de verse in de schaal en besmeer deze met de tot de zalm geheel met is bedekt.
  3. Gewoon met de handen werkt het best.
  4. Doe vervolgens de , beetje grove en de over de met besmeerde zalm heen.
  5. Zorg ervoor dat de zalm onder en boven goed met de ingrediënten bedekt is.
  6. Bedek de zalm in de schaal met plastic folie.
  7. De folie moet direct op de zalm, niet over de schaal.
  8. Zo trekt er meer smaak in de zalm.
  9. Leg de zalm in de koelkast en laat de zalm een aantal uren marineren.
  10. Neem de gemarineerde zalm uit de koelkast en haal de overtollige marinade van de zalm.
  11. Door het is de marinade dunner geworden, een gedeelte van het vocht wordt door het uit de zalm gehaald.
  12. Snijd de zalm zeer fijn.
  13. Dit kun je doen door er eerst dunne plakjes van te snijden en daarna de plakjes nog fijner te snijden, totdat het tartaar wordt.
  14. Doe de tartaar in een schone schaal en zet dit terug in de koelkast.
  15. Doe de crème fraiche in een schaaltje en doe hier een beetje , en naar smaak bij en meng dit.
  16. Ook dit kan terug de koelkast in.
  17. Opdienen:
  18. Snijd de een deel van de in hele dunne plakjes en leg dit in een cirkel trapsgewijs op de borden.
  19. Neem de ringsteker en leg deze in het midden van de op het bord.
  20. Verdeel de zalmtartaar in de ringsteker en druk dit voorzichtig aan.
  21. Haal de steker voorzichtig omhoog zodat de tartaar blijft liggen.
  22. De crème fraiche kun je met een theelepel als quenelle op de tartaar serveren, maar je kan ook de crème fraiche iets verdunnen en met een spuitzak dunne lijntjes over het bord spuiten.
  23. Eventueel afmaken met een takje .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
96 kcal
4%384 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemarineerde zalmtartaar