Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vermeng de en met elkaar.
    Zeef de en erboven.
    Kneed dit met een eetlepel van het losgeklopte snel tot een soepel deeg.
    Verpak het in vershoudfolie en laat het in de koelkast minimaal een uur opstijven.
    Snijd het over de lengte open en schraap het merg eruit.
    Breng de aan de kook met het , merg, en rijst.
    Laat het op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
    Roer af en toe op de bodem.
    Giet het over in een schaal, verwijder het en laat een beetje afkoelen.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Rol het deeg uit.
    Bekleed de taartvorm geheel met het deeg.
    Klop de met het overgebleven deel van het losgeklopte in een paar minuten lichtgeel en schuimig.
    Roer dit door de rijstepap tot alles goed is vermengd.
    Stort dit in de deegvorm en strijk de bovenkant glad.
    Bak de taart in het midden van de oven 30-40 min.
    Laat helemaal afkoelen buiten de koelkast.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zoete rijsttaart met speculaaskruidenbodem heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ben eens benieuwd naar de smaak.
Louisa Pennengs 13 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
364 kcal
18%2912 kcal
Vetten
27 g.
39%216 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
16%352 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zoete rijsttaart met speculaaskruidenbodem