Walnotentaart

Ingrediënten

+ -
print

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak van de , , , en een deeg in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken.
  2. Dit zandtaartdeeg even laten rusten in de koelkast.
  3. De hakken en wegzetten.
  4. Voor de vulling de smelten op een klein vuur totdat deze egaal lichtbruin van kleur is.
  5. Doe er 1 eetlepel water druppelsgewijs bij.
  6. Verwarm de een beetje.
  7. Schenk onder voortdurend roeren de bij de .
  8. Dan de gehakte toevoegen.
  9. Schenk de massa op een beboterd bord om wat af te koelen.
  10. Beboter een boterkoekvorm van 26 cm en druk de helft van het deeg hierin uit.
  11. Leg de vulling hierop en smeer het gelijkmatig uit.
  12. Dek af met de rest van het deeg.
  13. Bestrijk de taart met het losgeklopte .
  14. Bak hem in een oven van 200 graden C.
  15. in circa 40 minuten gaar en goudbruin.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Walnotentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Walnotentaart
VariatieAantalGang
Walnotentaart3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • klein ei en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Walnotentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Als je de bovenlaag uitrolt op aluminium folie tot deze de juiste grootte heeft kun je hem omgekeerd op het mengsel leggen. Voorzichtig het aluminiumfolie eraf halen en de bovenlaag ligt. Nu gaat hij ... Lees reactie
7 november 2013
Mijn taart staat in de oven, inderdaad dat bovenste laagje is een ramp... alles staat nu door elkaar te pruttelen, afwachten! Het ruikt in ieder geval heerlijk!
Bene 23 oktober 2011
Het is inderdaad een heerlijke taart, maar misschien nog lekkerder is het wanneer de bovenlaag helemaal wordt weggelaten. Het walnotenmengsel wordt dan heerlijk krokant en de taart is wat minder macht... Lees reactie
Lucie 15 oktober 2011
De taart ziet er lekker uit, en dat is hij ook. Alleen de bovenste laag deeg valt niet mee om die er boven op te krijgen, blijft steeds aan je vingers plakken. Uiteindelijk er gewoon opgekwakt en er ... Lees reactie
27 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
231 kcal
11%2772 kcal
Vetten
11 g.
16%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%312 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
16%168 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Walnotentaart