Voetbaltaart

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig: 1 ronde vorm van ca. 20 centimeter doorsnede, vershoudfolie, zeshoekige uitsteker

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Laat het in ca. 20 minuten iets zachter worden in de koelkast.
  2. Bekleed de schaal aan de binnenkant met vershoudfolie en laat het ca. 10 cm over de rand hangen.
  3. Snijd de in dunne plakjes.
  4. Bereiding:
  5. Bekleed de schaal volledig met de plakken .
  6. Strijk, met behulp van een kwastje, de over de .
  7. Vul de schaal af met het , zet hem in de vriezer en laat het nog ca. 30 minuten opstijven.
  8. Kleur 1/3 deel van de oranje met de levensmiddelenkleurstof.
  9. Rol de witte dun uit.
  10. Rol de oranje uit en steek hier ca. 8 zeshoeken uit.
  11. Haal de schaal uit de vriezer en stort de ijstaart op een platte schaal.
  12. Bestrijk de halve voetbal met een dun laagje warme, gezeefde .
  13. Bekleed hem met de witte .
  14. Plak de 8 zeshoeken erop.
  15. Smelt de au bain marie en vul een cornetje met de gesmolten .
  16. Schrijf op het bord of op de bal “WK 2006” of een andere tekst passend bij het WK.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in ijs, cake, chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in ijs, cake, marsepein, chocolade
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in ijs en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ijs, marsepein, chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in cake en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in ijs en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3953 kcal
197%3953 kcal
Vetten
128 g.
183%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
642 g.
247%642 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Voetbaltaart