Tarte-tatin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 225 graden celsius.
    Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje koud water.
    Schil de appels, boor het klokhuis eruit en halveer de appels.
    Als je een ijzeren schaal hebt die op het gasfornuis kan, bereid dan hierin anders.
  2. Doe boter en suiker in een steelpan en laat carameliseren tot lichtbruin en giet in de ovenschaal.
    Leg de appels naast elkaar op hun kant.
    Strooi ruim over de appels.
    Knijp de blaadjes uit en leg over de appels.
    Haal de blaadjes uit de vriezer en spreid ze uit over de werkbank (dek af met een licht vochtige doek tegen het uitdrogen).
    Als de bladerdeegblaadjes zacht genoeg zijn om uit te rekken, verdeel ze over de appels.
    Zet in het midden van de oven en bak voor ongeveer 1 uur en 15 minuten.
    Laat goed afkoelen en zet de taart in de koelkast.
    Na ongeveer 5 uur is de voldoende gestold.
    Leg een bord omgekeerd op de bakvorm en keer de taart in 1 beweging om.
    Het is nu de bodem.
    Als de taart niet in 1 keer los komt, zet de vorm dan even op een pan kokend water zodat de op de bodem van de pan/ovenschaal smelt.
    Opnieuw het bord erop en keren.
25
25
25

Variaties op Tarte-tatin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tarte-tatin
VariatieAantalGang
Appel tarte-tatin1Nagerechten
Kleine tarte-tatin1Nagerechten
Peren tarte-tatin met honinghangop1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
282 kcal
14%3384 kcal
Vetten
16 g.
23%192 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
18%36 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%24 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tarte-tatin