Soesjesberg

Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Voor de decoratie:

Verder nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden C.
  2. Breng het met de en in een grote pan aan de kook en voeg in 1 keer de toe.
  3. Roer flink door tot het deeg van de bodem loslaat.
  4. Doe het deeg in een kom en laat het enigszins afkoelen.
  5. Klop er 1 voor 1 de doorheen.
  6. Klop het deeg tot het glanzend en zacht is.
  7. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  8. Maak met 2 theelepels kleine bergjes (ca. 36) met genoeg tussenruimte.
  9. Bak ca. 15-20 minuten in het midden van de oven.
  10. Doe tussentijds de ovendeur niet open anders storten de soesjes in.
  11. Laat de soesjes daarna afkoelen.
  12. Klop ondertussen de stijf met de , suiker en klopvast poeder.
  13. Doe de in een spuitzak en spuit de soesjes via een gaatje in het deeg vol.
  14. Zet het afgedekt in de koelkast.
    Laat de witte au bain marie smelten.
  15. Bestrijk de eerste 10 tot 12 soesjes aan de onder en zijkanten met een beetje en plak de soesjes in een cirkelvorm tegen elkaar op een schaal.
  16. Laat deze cirkel uitharden in de koelkast voordat de volgende cirkel erop geplakt kan worden.
  17. Laat de soesjesberg afgedekt in de koelkast opstijven.
  18. Bestuif vlak voor het serveren met en decoreer met snoepgoed, en marsepein.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
  • chocolade en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, chocolade, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
422 kcal
21%2532 kcal
Vetten
25 g.
35%150 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
43 g.
16%258 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Soesjesberg