Smeuige brownies

Ingrediënten

+ -
print

Optioneel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De met de in stukjes gebroken chocolade, in een magnetronbestendige bak, smelten in de magnetron.
  2. Duurt ongeveer 3 minuten bij 750 W.
  3. Toevoegen:
  4. bruine , , mespuntje .
  5. De één voor één roerend toevoegen.
  6. N.B. :
  7. alles roeren met een houten lepel en niet mixen!
  8. Als laatste het zelfrijzend (of tarwebloem met bakpoeder) erdoor scheppen.
  9. Optioneel:
  10. de gehakte toevoegen.
  11. Een bakblik (20 x 17 cm) licht invetten.
  12. Mengsel in het bakblik gieten.
  13. In de (hete lucht) oven op temperatuur 180 graden C, 25-30 minuten laten bakken.
  14. Af laten koelen buiten de oven en op een bord storten.
  15. In stukken snijden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Smeuige brownies heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

We hadden geen pure chocolade in huis en hebben de pure chocolade vervangen door half melkchocolade met hazelnoten en nadat alles gemengd was in kleine stukjes gesneden marsrepen erdoorheen geroerd. P... Lees reactie
M 25 juni 2014
Deze smeuïge Brownies zijn meer cake-achting geworden dan smeuïg. Ik zou zelf bij een volgende keer extra chocolade brokken door het beslag doen om dit wel te bereiken. Het beslag is erg veel en zou j... Lees reactie
Chi 26 november 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
955 kcal
47%3820 kcal
Vetten
63 g.
90%252 g.
Waarvan verzadigd
14 g.
70%56 g.
Waarvan onverzadigd
7 g.
26%28 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
3 g.
52%12 g.
Koolhydraten
70 g.
27%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
4%12 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
10 mg.
1%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Smeuige brownies