Sachertorte

Ingrediënten

+ -
print

Ganache:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Oven
  • Bolzeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 180 graden C.
  2. Roer de en de chocolade zacht.
  3. Meng deze in een ruime kom met het , , en de tot een zachte homogene creme.
  4. Klop nu in een andere goed ontvette kom met dito garde, de los en voeg er al kloppend beetje bij beetje de toe.
  5. Blijf kloppen tot er een mooie stevig schuim ontstaat.
  6. Roer nu heel voorzichtig en rustig met een grote spatel de creme door het schuim en voeg via een bolzeef de toe.
  7. Doe dit vrij snel en blijf niet te lang mengen aangezien anders alle lucht uit het mengsel verdwijnt.
  8. Stort deze massa in een( rond) bakblik.
  9. Zet dit 30 minuten in de oven.
  10. Haal de taart direct uit het blik en laat hem rustig afkoelen.
  11. Maak ondertussen de ganache:
  12. Kook de room met de even.
  13. Voeg hier,van het vuur af de chocolade aan toe en blijf rustig roeren.
  14. Strooi de op de warme chocolade-massa en roer nu rustig door.
  15. Zodat een glimmende chocoladesaus verkregen wordt.
  16. Snijd het afgekoeld kapsel horizontaal doormidden in vijf dunne plakken.
  17. Besmeer twee plakken met een dun laagje en twee met .
  18. Reconstrueer de taart en leg hem op een rooster.
  19. Overgiet met de nog lauwe ganache.
  20. Laat de taart liefst een dag buiten de koelkast staan!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwitten
  • boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sachertorte heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Mooi gelukt en heerlijk van smaak! Alleen heb ik het voor de ganache bij 150 milliliter slagroom gehouden i.p.v. 150 cl. (typefout?). Bedankt voor het recept!
Bart 9 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
542 kcal
27%4336 kcal
Vetten
40 g.
58%320 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
40 g.
15%320 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%56 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sachertorte