Rijstevlaai

Ingrediënten

+ -
print

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Begin met de vulling:
  2. Kook de rijst in de met de en een mespuntje , in een pan met dikke bodem in ca. 25 min.
  3. tot rijstebrij.
  4. Klop de los en roer er de en de door.
  5. Roer dit mengsel met de door de rijstebrij en laat de massa afkoelen.
  6. Kneed van de broodmix de lauwe , de , de en de helft van het losgeklopte een soepel deeg.
  7. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, ca. 15 minuten rijzen op een warme plaats.
  8. Verwarm de oven voor op 190 graden C.
  9. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm.
  10. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  11. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het .
  12. Verdeel de rijstebrij over deegbodem en bak de vlaai in het midden van de oven in ca. 30-35 min.
  13. goudbruin en gaar.
25
25
25

Variaties op Rijstevlaai

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rijstevlaai
VariatieAantalGang
Rijstevlaai4Taart en gebak
Limburgse rijstevlaai2Taart en gebak
Rijstevlaai met slagroom1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
  • suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei, ei, eieren
  • wit brood, boter, custard, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, boter, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
249 kcal
12%996 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
16%56 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rijstevlaai