Pompoencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Handmixer
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

    Kook ongeveer 500 gram (in grote stukken gesneden zonder schil) in een bodempje water en een snufje 15 à 20 minuten tot het zacht is.
  2. Giet het water af.
    Prak me een vork de gekookte tot een puree.
  3. Voor het recept is 250 ml pompoenpuree nodig.
  4. Meng de puree met de .

    Bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier.
  5. Het kan ook in een cakevorm.
  6. Verwarm de oven voor op 160 C.

    Doe de zachte en suiker in een kom en mix het met een handmixer tot een cremige en luchtige massa.
  7. Voeg 1 ei toe en vermeng het goed.
  8. Voeg het tweede ei toe en meng.

    Zeef in een andere kom de , , , , gemalen en .
  9. Voeg de gezeefde met de kruiden toe aan het botermengsel en roer even snel door.
  10. Voeg dan het pompoenmengsel toe en roer het geheel snel door elkaar.

    Vul de vorm met het beslag en bak in het midden van de oven gedurende 45 - 60 minuten.
  11. Dek de cake eventeel het eerste half uur om het verbranden van de bovenkantte vermijden.
  12. Controleer of de cake gaar is door er in het midden in te prikken met een satéstokje.
  13. Komt het stokje er droog uit dan is de cake gaar.

    Haal de cake uit de oven en laat de cake even 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna uit de vorm op een rooster verder afkoelen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Pompoencake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pompoencake
VariatieAantalGang
Pompoencake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in karnemelk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • karnemelk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
cake
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2871 kcal
143%2871 kcal
Vetten
118 g.
169%118 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
503 g.
193%503 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pompoencake