Oma

Ingrediënten

+ -
print

Deeg:

Vulling:

Topping:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak een soepel van , , suiker, fijngemaakte , 1 ei en wat .

    Verpak het in aluminiumfolie en leg het een half uur in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 200 graden C.

    1/3 van het uitrollen en de bodem van de ingevette en met bestrooide springvorm bekleden.

    De bodem 15 minuten in de hete oven zetten.

    Schil intussen de en pocheer ze met de rest van de ingredienten tot en met de noten en zonodig een scheutje water.

    Bekleed de rand van de springvorm met nog 1/3 deel en laat de vulling erin glijden.

    Maak van het laatste deel een deksel.

    (het makkelijkst is op een iets kleinere springvormbodem of bord te doen en dan om te kieperen) en vouw de randen terug.

    De randen goed aandrukken en met losgeklopt ei bestrijken.

    De taart nog een halfuur in de hete oven bakken en een nacht in de vorm laten afkoelen (niet in de koelkast).

    De jam verwarmen en hiermee de taart bestrijken.

    Maak een glazuur van de en de kirsch en in een dun laagje op de taart smeren (ziet er een beetje gemarmerd uit als het klaar is).

    Als het glazuur hard is, kun je de taart aansnijden.
25
25
25

Variaties op Oma's appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Oma's appeltaart
VariatieAantalGang
Oma's appeltaart3Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • deeg, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1158 kcal
57%4632 kcal
Vetten
55 g.
78%220 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
163 g.
62%652 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oma's appeltaart