Moederdag kwarktaart bosvruchten

Ingrediënten

+ -
print

Voor de decoratie:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak

Bereidingswijze

  1. Smelt 60 gram boter in een pannetje en voeg de koekkruimels uit de taartmix toe.
    Doe de kruimels in de vorm en druk ze plat met een bolle lepel.
    Doe het water en de taart mix in de kom en mix het geheel op de laagste stand 1 minuut.
    Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel 2 minuten op de hoogste stand.
    Doe het mengsel in de vorm en laat het in de koelkast minstens 2,5 uur opstijven.

    De decoratie van de taart:

    Snijd van de taart vierkanten.
    Rol van de rode marsepein een dun plak en steek er bloemetjes/ hartjes of andere vormen uit.
    Klop de slagroom met de suiker stijf en doe de slagroom in een spuitzak.
    Spuit op elk vierkant een rozet van slagroom.
    Leg op elke rozet een bloempje/hartje of welke vorm je hebt en maak het af met roze suikerspikkels.

    Mijn tips:
    Voor deze taart gebruik ik 1 keer de kruimelbodemmix maar als je een extra dikke bodem wilt dan gebruik je alle 2 de bodemmixen.
    Deze taart is in de kleur roze dus ideaal voor Moederdag!
  2. Steek uit het hartjes en leg die op elk taartje, even versieren met roze spikkels en je moederdagtaartje is klaar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in marsepein en marsepein
  • magere kwark en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in magere kwark, slagroom, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • marsepein en marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein en marsepein
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • magere kwark, slagroom, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Moederdag kwarktaart bosvruchten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb heb nog niet gemaakt, maar hij lijkt mij heerlijk
Snoep 10 mei 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
persoon
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
233 kcal
11%932 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Moederdag kwarktaart bosvruchten