Kwarktaart met seizoensfruit

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  2. Sluit de vorm en bekleed de rand ook met een reep bakpapier.
    Smelt de boter op laag vuur, neem de pan van het vuur en roer er
    de koekkruimels door.
  3. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm en strijk met de bolle kant van de lepel glad.
  4. Zet de koekvorm 1-2 uur in de koelkast om weer hard te worden
    Strijk de over de koekbodem.
  5. Leg er de plakjes op en snijd de plakjes bij, zodat de hele vorm bedekt is.
    Druk de aan.
    Week de blaadjes 5 minuten in een kom met ruim koud water.
  6. Klop de lobbig.
  7. Roer de door de .
  8. Pers de of sinaasappel uit en breng het sap in een steelpan tegen de kook.
  9. Neem de pan van het vuur en los er alroerend de gelatineblaadjes hierin op.
  10. Schenk bij de en roer glad.
  11. Spatel de er luchtig doorheen en schep op de taartbodem.
    Zet de taart 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Garneer vlak voor het opdienen met het seizoensfruit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade en cake
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade en cake
  • roomboter, chocolade, kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade en cake kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter, slagroom, kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
254 kcal
12%2540 kcal
Vetten
12 g.
18%120 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%20 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%10 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
10 g.
11%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%10 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarktaart met seizoensfruit