Kwarkroomtaart met rozijnen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng de , het ,de , een snufje , 75 gram koude (in blokjes) en een ei eerst met de mixer (deeghaken) en vervolgens kort met de handen.
  2. Zet het deeg ca. 30 minuten koud weg.
  3. Vet de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede, 8 cm hoog) met , bestuif het deeg met wat en rol het uit over de bodem.
  4. Prik het deeg een paar keer in met een vork.
  5. Sluit de rand om de bodem.
  6. Bak het deeg ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  7. Laat de bodem afkoelen.
  8. Was de en laat ze uitlekken.
  9. Roer 75 gram en 150 gram met de citroenrasp tot een crème.
  10. Roer hierdoor 4 eidooiers, de kwark, de en de .
  11. Sla 4 eiwitten stijf met een snufje en spatel ze door de kwarkmassa.
  12. Roer de erdoor.
  13. Schenk de massa in de springvorm en strijk hem glad.
  14. Bak de taart ca. 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  15. Haal de taart uit de vorm en laat hem eventueel omgekeerd afkoelen op een taart rooster.
  16. Bestuif de taart voor het serveren met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, boter, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, boter, magere kwark, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, boter, boter, magere kwark, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
258 kcal
12%4644 kcal
Vetten
9 g.
13%162 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%342 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
12%198 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarkroomtaart met rozijnen