Krokante kruimelkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Handmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng 125 gram , de en 100 gram door elkaar.
  2. Voeg 75 gram in vlokken toe.
  3. Kneed het deeg met de deeghaken van de handmixer tot kruimels.
  4. Zet ca. 30 minuten koud weg.
  5. Roer 125 gram , 125 gram en een snufje tot een crème.
  6. Klop de er één voor één doorheen.
  7. Mix 150 gram met het .
  8. Klop de mix afwisselend met 3-4 eetlepels water kort door het deeg.
  9. Strijk het deeg in een ingevette viekante (24 x 24 cm) of ronde (26 cm doorsnede) springvorm.
  10. Roer de glad en verdeel hem gelijkmatig over het deeg.
  11. Strooi de kruimels eroverheen.
  12. Laat de kruimelkoek gdurende 50-60 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  13. Laat de koek afkoelen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en jam past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en jam
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Krokante kruimelkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ben ik weer, ik kon nu ook een waardering geven, had eerst vermeld van het foutje in het recept. Maar ik wil ook graag even melden, dat hij echt heel erg lekker is, we hebben al een heerlijk stuk warm... Lees reactie
lidia 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
254 kcal
12%4064 kcal
Vetten
18 g.
26%288 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%304 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
14 g.
15%224 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krokante kruimelkoek