Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Pan

Bereidingswijze

  1. de toer alleen uit de koelkast gebruiken, niet op kamertemperatuur
    en 50 gr tot handwarm verwarmen
    en 50 gr in het oplossen
    dit 10 min laten staan
    met vermengen
    en het gistwater met de mengen tot een deeg
    deeg uitrollen tot een lap van 30 X 60 cm
    toer tussen plastic platdrukken tot een lap van 30 x 40 cm
    plastic verwijderen en op het deeg leggen zodat er aan een zijde 20 x 30 cm deeg vrij blijft
    het vrije stuk deeg eerst over de leggen
    dan de 1/3 deeg met daar weer overheen leggen = 30 x 20 cm deegstuk
    afgedekt, 30 min in de koeling laten rusten
    in de rusttijd ondertussen de gele room koken
    rest met mengen
    75 gr van de koude erdoor roeren tot een papje
    rest aan de kook brengen
    kokende door papje roeren
    terug in de pan en 3 min.
  2. laten koken, wel goed over de bodem roeren
    uitgieten op een bord en afdekken met huishoudfolie
    deeg uitrollen tot 60 x 60 cm
    deeg in drie repen vouwen 20 x 60 cm ( zoals je met de hebt gedaan)
    1/4 maar draaien en weer in 3 en vouwen = 20 x 20 cm deegstuk
    afgedekt, 30 min in de koeling laten rusten
    dit uitrollen nog twee maal herhalen, met wel 30 min rust ertussen.
    (3 x 3 toeren is meer dan voldoende voor deze broodjes)
    deeg uitrollen tot 40 x 50 cm
    in 20 repen snijden van 2 x 50 cm
    elke reep twisten (wokkel)
    2 bakplaten licht in vetten
    handen kruislings, de beide einden vast pakken van de twist
    en op het rechte deel van de twist vast drukken
    de getwiste repen als een krakeling vouwen en op de bakplaat leggen
    de geleroom los roeren en in spuitzak scheppen
    in de drie gaten van de krakeling een dot room spuiten
    de beide bakplaten nog 30 min laten rijzen
    op 230° C afbakken in 12 min.
    op de afgekoelde broodjes vruchten leggen naar eigen inzicht
    in een pannetje heet maken samen met 20 gr
    en de vruchten en het broodje er mee bestrijken met een kwast
25
25
25

Variaties op Koffiebroodjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Koffiebroodjes
VariatieAantalGang
Koffiebroodjes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, boter, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
288 kcal
14%5760 kcal
Vetten
26 g.
38%520 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
30 g.
11%600 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%100 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Koffiebroodjes