Knapperig kersengebak

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier, sluit de rand om de vorm en vet de rand aan de onderkant een beetje in.
    Hak de fijn en smelt hem met 25 gram au bain marie.
    Meng de er goed doorheen.
  2. Verdeel met 2 theelepels 8 kleine hoopjes van 1/4 van het cornflakemengsel op een stuk bakpapier en laat drogen.
    Verdeel het overige cornflakemengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de hand aan.
  3. Zet ca. 1 uur in de koelkast.
    Laat de uitlekken en houd 8 apart om te versieren.
    Neem de taartbodem voorzichtig uit de springvorm en leg hem op een schaal.
  4. Sluit de ring er weer omheen.
    Roer de , de kwark, de , de , de geraspte citroenschil en het citroensap kort door elkaar tot een dikke crème.
  5. Strijk 1/3 van de crème over de taartbodem en verdeel de erover.
  6. Strijk de overige crème over de en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
    Verwijder de rand van de taart en snijd de taart in 16 stukken, versier de ene helft met de en de andere helft met de knapperige .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • boter, chocolade, magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, mascarpone, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, mascarpone, magere kwark
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
339 kcal
16%5424 kcal
Vetten
21 g.
30%336 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%384 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
5 g.
5%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knapperig kersengebak