Kersenplaatcake met amandelkorst

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maal de fijn.
  2. Beboter het bakblik (ca. 39 x 39 en 3,5 cm diep) en bestrooi het met een beetje .
  3. Laat de op laag vuur smelten en laat hem een beetje afkoelen.
  4. Splits de , zet 2 eiwitten koud weg.
  5. Klop 6 eiwitten stijf met een snufje en strooi er tijdens het kloppen geleidelijk 150 gram suiker en 1 zakje bij.
  6. Spatel de 8 eidooiers er een voor een doorheen.
  7. Zeef de , meng het met de gemalen en het en spatel het geheel door het eimengsel.
  8. Roer de vloeibare er voorzichtig doorheen.
  9. Laat de goed uitlekken.
  10. Strijk het deeg in het bakblik en verdeel de eroverheen.
  11. Meng 2 eiwitten, 50 gram suiker, 1 zakje en het .
  12. Verdeel het over de cake.
  13. Bak de cake ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  14. Laat hem afkoelen en bestuif met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen en amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5243 kcal
262%5243 kcal
Vetten
446 g.
637%446 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
122 g.
47%122 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%15 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kersenplaatcake met amandelkorst