Karameltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  2. Vet 2 springvormen met een doorsnede van 20 cm in.
  3. Doe de in een kom en klop de dik en romig.
  4. Voeg langzaam de toe en klop het tot een romig mengsel.
  5. Voeg de bloem, en toe aan het eimengsel.
  6. Verdeel het eimengsel over de twee bakvormen.
  7. Bak de taarten in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
  8. Laat de taarten op een rooster afkoelen.
  9. Klop de met tot een dik papje.
  10. Laat de in een steelpan op laag vuur smelten tot een glad mengsel.
  11. Neem de pan van het vuur en laat het iets afkoelen.
  12. Snijd de taarten overlangs doormidden.
  13. Leg een helft op een groot bord.
  14. Besmeer de taarthelft met , schenk er een beetje karamel over en dek af met een taarthelft.
  15. Herhaal dit tot alle helften zijn begruikt.
  16. Versier de taart met en karamel.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Karameltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Karameltaart
VariatieAantalGang
Appel-karameltaart1Taart en gebak
Popcornkarameltaart1Taart en gebak
Vanillekwark-karameltaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • rietsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1000 kcal
50%4000 kcal
Vetten
57 g.
82%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
102 g.
39%408 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Karameltaart