Kaneel-amandelkoek

Ingrediënten

+ -
print

Voorbereiding: ± 30 min.

Rijzen: ± 30 min.

Baktijd: ± 20 min.

Voor 20 stukken:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. De in een kom brokkelen en met de gladroeren.
  2. De bloem met de zeven en met de boter, het en de in de kom van de keukenmachine doen.
  3. De gistmelk toevoegen en alles tot een glad, soepel deeg kneden.
  4. Een bakvorm (± 30 x 20 cm) invetten, het deeg erin doen en in de vorm platdrukken.
  5. Het deeg afgedekt met een vochtige doek ± 30 min.
  6. op een warme plaats laten rijzen.
  7. De oven voorverwarmen op 200°C.
  8. Met de steel van een lepel of met de vingers ± 2 cm van elkaar diepe gaten in het deeg drukken.
  9. Deze gaten vullen met kleine volkjes boter.
  10. De en 50 gram in een pannetje aan de kook brengen.
  11. Over de koek druppelen.
  12. De overige 25 gram met de en de vermengen en de koek hiermee bestrooien.
  13. De koek onder in de oven ± 20 min.
  14. bakken.
  15. Op een rooster laten afkoelen.
  16. Als u de koek wilt bewaren, deze invriezen als hij nog lauw is, want de koek droogt snel uit.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, roomboter, roomboter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
255 kcal
12%2295 kcal
Vetten
6 g.
9%54 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
10%18 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
3%9 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
7%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%261 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
11 g.
12%99 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%9 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaneel-amandelkoek