Allergie informatie: Dundee cake
Terug naar het receptIngrediënten
- 100 gram krenten
- 100 gram rozijnen
- 2 deciliter cognac, brandy of andere sterke drank
- 125 gram gepelde amandelen, waarvan 50 gram gehakt, overig is er voor de bovenkant
- 250 gram gemengd gedroogd fruit zoals vijgen, oranjesnippers, ontpitte dadels en bigarreaux, fijngesneden
- 275 gram bloem
- mespunt zout
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 0,25 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels donkere stroop
- 225 gram + 2 eetlepels boter of margarine
- 225 gram lichte basterdsuiker
- geraspte schil van 1 citroen
- 4 eieren
- extra benodigd:
- ronde vorm van 20 cm
Meer Recepten
- IJs omringd met cake
Met ijs en chocoladecak uit Belgie
8 porties - 20 minuten
Taart en gebak - yokedol - Kokoscake
Met mix voor cake, geraspte kokos en kokosmelk uit Nederland
10 porties - 55 minuten
Taart en gebak - azuro - Amandel cake
Met amandelmeel, kokosolie en palmrietsuiker uit Nederland
12 porties - 25 minuten
Taart en gebak - marina59 - Goed-voor-de-lijn-cake
Met bakmeel, thee en suiker uit Australie
4 porties - 1 uur en 20 minuten
Taart en gebak - samjuul - Snelle kerststol-cake zonder gist, gluten, ei
Met amandelmeel, boekweitmeel en rozijnen uit Nederland
4 porties - 45 minuten
Broodgerechten - Leoietje
- Home
- Recept
- Taart en gebak
- Dundee cake
- Allergieen informatie