Citroen repen (brownies)

Ingrediënten

+ -
print

Korst:

Vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven iets zachter).
    Smeer een browniepan in met boter en bestuif het met zodat het gebak makkelijk los laat.

    Voor de kost voeg je de gezeefde , en in een kom.
  2. Voeg de boter toe en mix het eerst met een vork en daarna met je vingers door de en dergelijke.
  3. Het moet een kruimelig geheel worden. (Kinderen vinden dit erg leuk om te doen.)

    Doe de mix in de browniepan en druk het een beetje aan met een lepel.
  4. Bak het vervolgens 15 minuten.
  5. Het moet een beetje goudkleurig worden (pas de tijd in de oven hierop aan).
  6. Haal het uit de oven en laat het afkoelen.

    De vulling:
    Doe de eieren in een komt en klop ze op totdat ze schuimig zijn.
  7. Voeg de langzaam toe.
  8. Daarna voeg je de en rasp toe.
  9. Roer dit goed door. (Het ruikt nu al heerlijk.)
    Mix nu de en de door de mix.
  10. Doe dit rustig zodat het luchtig blijft.

    Giet de vulling over de gebakken korst en bak het 15 minuten (of totdat de bovenkant stevig is) in de oven.
  11. Er moeten kleine bubbeltjes aan het oppervlak zitten en de zijkanten moeten licht bruin zijn en een beetje van de kant weg zijn.

    Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.
    Je kan er nog een beetje poedersuiker opdoen als versiering.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Citroen repen (brownies) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk recept zeker voor herhaling vatbaar!
Robert 15 februari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
252 kcal
12%3024 kcal
Vetten
5 g.
7%60 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
11%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
4%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
8%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
28 g.
31%336 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Citroen repen (brownies)