Chocoladekrans met amandelstekels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Vet een tulbandvorm (26 cm doorsnede en 7 cm hoog) en bestuif hem met .
  2. Breek de chocolade in stukken en snijd de in blokjes.
  3. Smelt 300 gram en de samen au bain marie.
  4. Laat de saus een beetje afkoelen.
  5. Klop de , de suiker, de en een snufje ca. 8 minuten schuimig.
  6. Roer eerst de chocoladesaus er beetje bij beetje doorheen en voeg dan de crème fraiche en het -aroma al roerend toe.
  7. Voeg het toe aan de en zeef het boven het beslag.
  8. Roer kort door.
  9. Strjk het deeg in de vorm.
  10. bak het ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  11. laat de taart ca. 10 minuten afkoelen.
  12. Haal hem voorzichig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  13. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  14. Hak de overige chocolade grof.
  15. Smelt hem met het palmvet au bain marie, giet de chocolade over de taart en steek de rechtop.
  16. Laat hem drogen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, pure chocolade, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
250 kcal
12%6000 kcal
Vetten
19 g.
28%456 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%528 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocoladekrans met amandelstekels