Chocolade taart

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Voor het glazuur:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voor het deeg:
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Vet de vorm in en bestuif de wand en bodem met wat .
  4. Zeef de en boven een kom.
  5. Klop in een beslagkom de met de basterdsuiker met de mixer in 10 minuten tot een luchtige, schuimige massa.
  6. Spatel het cacaobloemmengsel er in gedeelten voorzichtig en luchtig door.
  7. Schenk het beslag in de vorm en schuif de vorm in de oven.
  8. Dit is na 40 minuten gebakken.
  9. Voor de vulling (deel 1):
  10. Breek voor de vulling de 200 gram chocolade in stukjes en verwarm ze met 50 mililiter al roerende in een steelpan op zacht vuur, laat de chocolade smelten tot een gladde saus.
  11. Laat de saus iets afkoelen.
  12. Klop de stijf en spatel de chocoladesaus er luchtig door tot een luchtige chocolade room.
  13. Laat de room in de koelkast opstijven.
  14. Voor het deeg:
  15. Neem de taart uit de oven en laat hem 5 minuten in de vorm afkoelen.
  16. Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster afkoelen.
  17. Snijd de taart overlangs in twee lagen.
  18. De onderste laag mag vrij dun zijn.
  19. Leg de lagen op snijplanken, of bakpapier o.i.d.
  20. Breek 100 gram chocolade in stukjes en smelt ze, met 10 mililiter , al roerende in een steelpan op heel zacht vuur.
  21. Schep de gesmolten chocolade op de onderste deeglaag, zet dit een minuut of 10 in de vriezer.
  22. Wanneer de chocola hard is geworden, breng je hier een flinke laag op aan.
  23. Snijd uit de bovenste laag een cirkel waarbij je een ring van ongeveer 4 cm overhoudt, en een stuk wat dus 4 cm kleiner is dan het origineel.
  24. Leg de ring van op de onderste laag en vul het ontstane gat met de chocolademousse die in de koelkast staat.
  25. Snijd van het overige stuk een plak af, zodat het iets minder dik wordt en goed kan dienen als deksel van de mousse (hij mag er wel bovenuit steken).
  26. Voor het glazuur:
  27. Breng voor het glazuur in een diepe pan met een dikke bodem de met de en het al roerende aan de kook en laat de al roerende oplossen.
  28. Voeg de (gezeefde) voorzichtig toe (dit gaat wat schuimen) en blijf roeren tot een egale saus, laat dit 1 minuut zachtjes in koken, maar blijf roeren.
  29. Laat het glazuur goed afkoelen, zet de pan bv in de gootsteen met koud eromheen.
  30. Schenk het nog net vloeibare) glazuur daarna uit over de taart.
  31. Steek met een schoon plamuurmes mooie dunne krullen van de hard geworden chocolade.
  32. Garneer de taart bovenop met chocolade snoepgoed en chocoladekrullen en bestuif de taart eventueel met .
  33. Zet de taart voorzichtig op een taartschaal en laat de taart in de koelkast in nog 1 uur opstijven.
  34. Serveer!
25
25
25

Variaties op Chocolade taart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Chocolade taart
VariatieAantalGang
Chocolade taart2Taart en gebak
Gateau chaud (warm lopend chocolade taartje)1Nagerechten
Bananen-chocolade taart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • donkerbruine basterdsuiker, jam, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • deeg en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in jam en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Chocolade taart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo S. van der Fange je hebt wel een deel vergeten. Want je praat niet over de tweede laag kapsel en ook niet over de kersen dat deze tussen de tweede laag moeten komen. Groetjes van henny
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3571 kcal
178%3571 kcal
Vetten
139 g.
199%139 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
360 g.
138%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
125 g.
138%125 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade taart