Brusselse wafels

Ingrediënten

+ -
print

Extra:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Doe eerst het wafelijzer aan.
  2. De en in een kom door elkaar mengen.
  3. In het midden een kuiltje maken en daar het , de suiker, de en de gesmolten in doen.
  4. Tijdens het roeren de beetje bij beetje toevoegen tot er een mooi glad beslag is ontstaan.
  5. Nu kunnen we gaan bakken.
  6. Het wafelijzer voorzichtig invetten (pas op is gloeiend heet).
  7. Giet met een soeplepen het beslag in het midden van de wafelplaat.
  8. Doe het wafelijzer dicht en wacht ongeveer 3 minuten.
  9. Nu zullen de wafels mooi goudbruin zijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Brusselse wafels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Had plots een oneindige zin in wafels. Receptje gewoon gevolgd en perfecte wafels bekomen, komen mooi los van het wafelijzer - huisgenoten konden er niet afblijven - spijtig ze zijn allemaal op.
Veerle 13 oktober 2014
Goedemorgen , Ik wil graag wafels bakken, maar ik heb van die rubberen wafelvormen maar daar zie ik geen tijd van staan hoe lang die in de oven moeten staan! bvd joke
Joke 16 mei 2014
Het recept gevolgd maar mijn wafels plakten aan het wafelijzer, iets dat ik met een ander recept niet had.
Martine 30 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
462 kcal
23%1848 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
72 g.
28%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Brusselse wafels