Bosbessenpirogs

Ingrediënten

+ -
print

Voorbereiding: ± 45 min.

Rijzen: ± 1 uur

Baktijd: ± 15 min. + 20 min.

Voor 1 grote en 6 kleine pirogs:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De in enen kom brokkelen en met de gladroeren.
  2. Met het , de , de boter en de gezeefde bloem tot een glad deeg kneden.
  3. Het deeg afgedekt met een vochtige doek +-30 min.
  4. op een warme plaats laten rijzen.
  5. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht nogmaals goed kneden.
  6. In twee stukken verdelen.
  7. Van een stuk een grote bol maken en van het andere stuk zes kleine bolletjes maken.
  8. De grote bol op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een cirkel van +- 30 cm.
  9. De kleine bolletjes uitrollen tot cirkels van 10 cm.
  10. De ingrediënten voor de vulling vermengen.
  11. Zo over de stukken verdelen dat de vulling over een helft wordt uitgestreken.
  12. De randen vrij laten.
  13. De cirkels dubbelklappen.
  14. De randen met een vork decoratief vastdrukken.
  15. De pirogs op twee met bakpapier bedekte bakplaten leggen en afgedekt nog 20 - 30 min.
  16. laten rijzen.
  17. De oven voorverwarmen op 225°C.
  18. De pirogs bestrijken met losgeklopt en bestrooien met .
  19. De kleine pirogs midden in de oven +- 15 min.
  20. bakken, de grote pirog onder in de oven +- 20 min.
  21. bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
355 kcal
17%2130 kcal
Vetten
5 g.
8%30 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
9%6 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
3%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
6%0 g.
Koolhydraten
56 g.
21%336 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%6 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bosbessenpirogs