-
Als je de banketbakkersroom klaar hebt kun je het beste een vel plasticfolie heel dun sprayen met olie en dan op de room leggen en geheel afdekken, voordeel is dat dan geen room aan de folie blijft plakken.
Nog eens meebakken met een taart is niet de bedoeling, het is een vulcreme.
Wally gaf dit recept 5/5 sterren
-
Een goed recept dank je wel!
Bezoeker gaf dit recept 4/5 sterren
-
Hallo! Ik vind dit echt een super lekker recept heb hem al een paar keer uitgeprobeerd op verjaardagen en iedereen vond hem superlekker!
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Het lijkt mij super ik ga het gelijk proberen. Dat word smullen.
Dim gaf dit recept 5/5 sterren
-
Heel lekker! Dikte is precies goed. Ik heb 30 gram suiker gebruikt en vond het zoet genoeg. Volgende keer zeef ik het bloempapje voor het bij de hete melk gaat, want ik had wel veel klontjes. Bedankt voor het recept!
Rose gaf dit recept 5/5 sterren
-
Met wat klontjes bij mij :( maar alsnog wel erg lekker!
Marlies gaf dit recept 4/5 sterren
-
Supergoed gelukt! Bedankt voor het recept.
Guido gaf dit recept 5/5 sterren
-
Prima recept snel gemaakt, bedankt.
Anneke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Superlekkere smaak, en niet moeilijk te maken. Heb het recept precies gevolgd, maar toch nog kleine klontjes erin gebleven, niet erg want je ziet ze toch niet on de taart, maar hoe kan dat? Dank voor uw heerlijke recept en de tips van het folie zijn geweldig.
Monica gaf dit recept 5/5 sterren
-
Super! Ik ga het is proberen. kan je er ook cupcakes mee bespuiten? Want botercreme word bij mij heel snel hard.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Zeer goed recept, goed te gebruiken.
Tip: wanneer je het in een schaal doet, dek het af met huishoudfolie of ga met een klontje roomboter over het oppervlak dan krijg je geen dikke vel erop.
Edward gaf dit recept 5/5 sterren
-
Echt heerlijk zo'n rijke smaak! Ik heb het tussen citroen cake gedaan en het was heerlijk! Bedankt voor het recept.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hoi! leuk recept, ik wil het zo gaan maken voor mijn moeder's verjaardag, maar kan je dit ook tussen een taart doen, en dan in de oven? (Kan het warm worden & blijft het dan lekker?)
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Super ga vanmiddag taart maken voor mijn moeders verjaardag :)
Andrea gaf dit recept 5/5 sterren
-
Super recept en heeeeeeeeerlijk. Was gelijk geslaagd!
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Voor mensen met een lactose probleem kan dit recept heel erg goed met alpro soja of minus-l melk. OOk voor de reguliere melkdrinker (zoals ikzelf) blijft het dan lekkere room zonder bijsmaken.
Claudia gaf dit recept 5/5 sterren
-
Zeer geslaagd recept !
Ik heb zelf poedersuiker genomen in plaats van gewone suiker (lost beter op) en heb 1 koffielepel vanille-extract genomen.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Kleine tips voor smaak/antiklont;
- Klop de eierdooiers eerst goed los/luchtig met de suiker
- Voeg de bloem bij dit mengsel toe (zevend!), dan het scheutje achtergehouden koude melk
- Snijdt het vanillestokje eerst even in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er na 10 minuten koken even af en doe ze terug in de melk (plat neerleggen en met een mesje er overeen schrapen, steeltjes weggooien)
- Haal van de gekookte melk even het velletje af.
- Neem de pan melk van het vuur en giet de melk, onder fanatiek kloppen, bij het ei/suiker/bloemmengsel! (ipv andersom). Als het goed gemengd is kun je het melkpannetje even schrobben (er zit ongetwijfeld aankoeksel onderin), droogmaken en terug op het vuur zetten.
- Giet/schraap de mengkom nu leeg in de pan en, op een niet te hoog vuur blijven roeren/kloppen met je garde tot de banketbakkersroom lekker dik is. Af en toe het mengsel van de wanden en de bodem van de pan schrapen met een siliconen schraper is ook aan te raden.
- Als het mengsel dik genoeg is de hele pan van het vuur halen en in bijvoorbeeld de met water gevulde mengkom zetten om op die manier koelend, onder voortdurend roeren/kloppen, de banketbakkersroom te laten afkoelen.
- Samenvatting: van banketbakkersroom maken krijg je stevige armen.
Mario gaf dit recept 5/5 sterren