Australische bananentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. In een kom en tot een schuimig mengsel kloppen.
  2. Roer de geraspte citroenschil en erdoor.
  3. Vermeng 150 gram en de met het , het en de specerijen.
  4. Zeef dit geleidelijk en onder voortdurend roeren bij het mengsel in de kom.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  6. Indien het beslag te stevig is, een scheutje toevoegen.
  7. Het mag echter niet te slap worden, want een deel ervan moet straks gekneed worden.
  8. De bodem van een springvorm dun met bestrijken.
  9. De helft van het beslag in de vorm doen, gladstrijken en 25 minuten bakken.
  10. De in plakjes snijden/fijn prakken en vermengen met het citroensap.
  11. De bananenmassa in de taart bodem doen en met amandelschaafsel bestrooien.
  12. De andere helft van het beslag vermengen met de rest van de en dit deeg uitrollen tot een lap ter grootte van de vorm.
  13. De bananenlaag in de vorm afdekken met de deeglap en de randen op elkaar drukken.
  14. Bak de taart nog 25 minuten, dan met bestuiven en in de vorm af laten koelen.
25
25
25

Variaties op Australische bananentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Australische bananentaart
VariatieAantalGang
Australische bananentaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
726 kcal
36%2904 kcal
Vetten
41 g.
59%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
37 g.
41%148 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Australische bananentaart