Amandelcake met chocolade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Maal de fijn in een keukenmachine.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  4. Smelt de .
  5. Klop de eidooiers met de tot een creme kleurige massa.
  6. Zeef de en erboven en schep deze er luchtig door.
  7. Schep er ook de , likeur, en door.
  8. Klop de eiwitten stijf en spatel het er luchtig door.
  9. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
  10. Laat de cake in de vorm iets afkoelen en zet hem dan op een taart rooster.
  11. Maak de glazuur volgens gebruiksaanwijzing.
  12. Bestrijk de cake hiermee en laat het opstijven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Amandelcake met chocolade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Voor mensen die niet zo vaak bakken is het misschien makkelijk om te vermelden dat de boter gesmolten moet worden alvorens deze met de rest van de ingrediënten te vermengen.
Yvonne 11 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
167 kcal
8%1503 kcal
Vetten
9 g.
13%81 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%90 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
8 g.
9%72 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Amandelcake met chocolade