Allergie informatie: Abrikozenappeltaart
Terug naar het receptIngrediënten
- voor de bodem:
- 200 gram boter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 300 gram bloem
- snuf zout
- fijne rasp van 0,5 schoongeboende citroen (liefst biologisch)
- 1 klein eitje of een halve grote.
- voor de vulling:
- 3 grote elstar appels
- 4 eetlepels abrikozenjam
- het merg van een half vanillestokje
- fijne rasp van een halve citroen
- 130 gram boter
- 150 gram amandelspijs
- 130 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 130 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- voor de afwerking:
- 50 gram amandelschaafsel, kort geroosterd
- ca. 3-4 eetlepels abrikozenjam
- Home
- Recept
- Taart en gebak
- Abrikozenappeltaart
- Allergieen informatie