Aardbeien-yoghurttaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De in ruim water laten weken.
  2. De schoonmaken.
  3. Een springvorm met een beetje invetten.
  4. De oven voorverwarmen op 200 graden C.
  5. , , , 100 gram en de (in kleine vlokjes) in een schaal doen en langzaam mengen, zodat een kruimig geheel ontstaat.
  6. Dit mengsel tot een glad deeg kneden, over de bodem van de springvorm verdelen en wat aandrukken.
  7. Hier en daar wat gaatjes erin prikken met een vork.
  8. De vorm 15 minuten in de oven zetten en de bodem goudgeel laten worden.
  9. Na het bakken de vorm direct openen en de bodem af laten koelen.
  10. De door een zeef wrijven of in een elektrische mengbeker tot moes draaien.
  11. Een paar mooie vruchten achterhouden voor de garnering.
  12. De aardbeienmoes mengen met de , de resterende en de .
  13. De geweekte uitknijpen en in een pannetje op een laag vuur oplossen in 3 eetlepels water. (Niet laten koken).
  14. De gelatineoplossing wat af laten kolen en aan het yoghurtmengsel roeren.
  15. Doe de rand van de springvorm weer om de bodem en giet het mengsel er in.
  16. Een à twee uur op laten stijven in de koelkast.
  17. Daarna met de en de achter gehouden vruchten garneren.
25
25
25

Variaties op Aardbeien-yoghurttaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Aardbeien-yoghurttaart
VariatieAantalGang
Aardbeien-yoghurttaart met bastognekoeken1Taart en gebak
Aardbeien-yoghurttaart zonder bakken1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • aardbeien, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • margarine en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in yoghurt en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in gelatine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Aardbeien-yoghurttaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 2 recensies
RESET

Gebruik je geen bakpoeder in je beslag? En bak je de schelp zonder steunvulling? Het lijkt me dat de rand dan inzakt en niet mooi glad is. Dat gebeut nameljk als het niet tegengehouden wordt door de s... Lees reactie
maria59 28 oktober 2012
Martien. Ik wilde het recept vandaag klaar maken, maar ik ben niet zo ver gekomen. In het overzicht staat niet, hoeveel suiker ik nodig heb. In het recept staat namelijk 100 gram voor het deeg en de r... Lees reactie
engeltje 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
199 kcal
9%1990 kcal
Vetten
4 g.
6%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
17 g.
19%170 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aardbeien-yoghurttaart