-
Super! Met kleinkinderen gebakken en... fantastisch! Ik had geen basterdsuiker, heb aan gewone suiker een theelepeltje honing toegevoegd en goed geroerd. Ben blij met dit recept omdat er geen eieren worden gebruikt. TOP!
Rita gaf dit recept 5/5 sterren
-
** TIP! **
Voor zij die moeite hebben om het beslag door de spuitzak te krijgen, zorg ervoor dat je de boter met suiker écht wit klopt. Wit = wit.
Voor iedereen die dit nog nooit eerder heeft gedaan: wit slaan/kloppen is niet gewoon een begrip, je moet duidelijk zien dat de boter écht wit is geworden. Dat mag en kan dan ook zeker vijf á tien minuten duren.
Pas daarna voeg je de meel toe, beetje bij beetje. Zorg ervoor dat de mixer niet té hard staat, anders waait het meel letterlijk uit de beslagkom voordat het vermengd is met de boter.
Een goude tip is om twee eieren te splitsen en het eiwit te kloppen, op de hoogste stand met de mixer. Doe hier een klein tipje zout bij om het wat makkelijker te kloppen. Er mag GEEN eigeel in het eiwit zitten, want zelfs een spatje eigeel maakt het onmogelijk om het eiwit nog op te kloppen.
Wanneer het eiwit luchtig geklopt is tot een stevig schuim, spatel je dit met een paar slagen door het boter-suiker-meel beslag. Niet met de mixer, want dan verlies je de luchtigheid die het eiwit toevoegt, en die luchtigheid is juist belangrijk om het beslag goed uit de spuitzak te krijgen.
Sara gaf dit recept 5/5 sterren
-
Veels te dik voor een spuitzak. Met een mond van 1cm knijp je de zak al bijna kapot.
Maikel gaf dit recept 1/5 sterren
-
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm echt lekker
Jhggfdffg gaf dit recept 5/5 sterren
-
Heerlijk recept. Ik ga het zeker nog vaker bakken. Makkelijk, snel en lekker!
Lucia gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hele lekkere sprits. Ik heb het echter niet in een spuitzak gedaan (veelste veel gedoe) maar rolletjes op het bakblik platgeduwd met een vork en zie daar, mooie langwerpige spritsjes. Je kan ook bolletjes maken en deze platrukken met een tonicstamper.
-
Je moet gewoon 1 mega sprits maken en die dan als hij klaar is direct in kleinere spritsjes snijden ;)... @John Gubbels
ze zijn heel lekker
Marleen gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hoi Hans
Je moet sprits ook uit elkaar spuiten is een boterdeeg en die zal altijd iets drijven.
ik bedoel natuurlijk dat je de banen niet te dicht op elkaar moet spuiten bv 5 cm er tussen.
John Gubbels gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ze zijn heerlijk, dat is Oke! maar tijdens het bakken is het deeg uitgelopen.
Ik heb ze in vierkanten gesneden, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wat ging er fout, heeft iemand een idee?
Ten overvloede heb het recept exact gevolgd.
Bedankt voor een reaktie.
Hans gaf dit recept 4/5 sterren
-
O, wat was dit smullen, ik heb wel in plaats van witte, bruine basted suiker gebruikt.
Priscilla gaf dit recept 5/5 sterren
-
Vragen:
1. Kan je in plaats van basterdsuiker gewone witte/bruine suiker gebruiken?
2. Ik heb geen zelfrijzende bloem, kan ik gewoon bloem gebruiken en met een mixer alles mixen?
Antje gaf dit recept 5/5 sterren
-
We gaan ze nu proberen.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Deze koekjes vond ik echt niet lekker, mijn vader en moeder wel. Wel leuk om te spuiten.
Koekenbakker van 8 jaar gaf dit recept 2/5 sterren
-
Heerlijk recept!
Ik gaf dit recept 5/5 sterren
-
Goed recept!
Koentje gaf dit recept 5/5 sterren
-
Erg goed recept, ze zijn helemaal gelukt!
Elisé. gaf dit recept 4/5 sterren