Balkenbrij

Ingrediënten

+ -
print

15 gram gemengde kruiden zoals: anijszaad, tijm, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, foelie

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Doe het vlees en het vet met het in een grote ketel en breng aan de kook.
  2. Voeg de gemengde , en toe en laat in ca. 40 min.
  3. gaar sudderen.
  4. Neem het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen.
  5. Giet de bouillon door een zeef.
  6. Snijd het vlees heel klein en het vet in dobbelsteentjes van 0,5 cm.
  7. of draai het door de vleesmolen.
  8. Maak van een derde deel van de bouillon met het een glad beslag.
  9. Breng de overige bouillon met het vlees weer aan de kook en voeg eventueel de rozijnen en / of het bloed toe.
  10. Voeg onder voortdurend roeren geleidelijk het beslag toe.
  11. Laat een kwartiertje doorkoken en blijf roeren.
  12. De brij moet goed stijf zijn, anders nog wat toevoegen.
  13. Giet de brij in een met koud omgespoelde kom en laat hem afkoelen.
  14. Zet hem nog een nacht in de koelkast.
  15. Snijd dikke plakken van de balkenbrij en bak die om en om bruin in een koekenpan met wat .
  16. Warm opdienen met gebakken appeltjes en brood.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Balkenbrij

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Balkenbrij
VariatieAantalGang
Balkenbrij4Streekgerechten
Balkenbrij en zure zult1Bijgerechten
Brabantse balkenbrij van mijn moeder1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • kruiden, bouillonblokjes, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Balkenbrij heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Jammer van de bouillonblokjes Gebruik hier een lekkere fond voor; zit meer smaak aan En is beter voor de gezondheid, in bouillonblokjes zitten veel chemische smaakstoffen. M.v.g. Jaccor
jaccor 11 december 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
551 kcal
27%2755 kcal
Vetten
23 g.
33%115 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
48 g.
18%240 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Balkenbrij