Warme pepernotensoep met peer

Ingrediënten

+ -
print

De pepernoten:

De soep :

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Handmixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Kneed intussen alle ingredienten voor de pepernoten door elkaar.
  3. Maak er vervolgens kleine balletjes van.
  4. Leg deze balletjes daarna op een ingevet bakblik en druk ze een beetje plat.
  5. Bak ze niet langer dan 10 minuten want anders verbranden ze.
  6. Voor de soep snijd het in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  7. Verwarm daarna de merg en de stokjes in de en het .
  8. Laat het 5 minuten goed trekken.
  9. Haal vervolgens het eruit.
  10. Hak daarna de in stukjes en los het op in de , met behulp van een staaf- of een handmixer.
  11. Schil daarna de peren, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd ze vervolgens in de lengte in dunne plakjes.
  12. Verdeel ze dakpansgewijs over 4 borden.
  13. Schep tenslotte de hete en schuimige soep over de peer en strooi de pepernoten erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
  • boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1230 kcal
61%4920 kcal
Vetten
57 g.
82%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
157 g.
60%628 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Warme pepernotensoep met peer