Zalmfilet met groene asperges uit de oven

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Pel en snipper het .
  3. Kook de met en bouillon tot de helft in.
  4. Zeef de bouillon en roer de mosterd erdoor.
  5. Maak de schoon en kook ze 4 minuten in kokend water met .
  6. Verwarm een lege ovenschaal 5 minuten in de oven.
  7. Halveer de tomaatjes.
  8. Bestrooi de met .
  9. Leg de groente en de met de velzijde naar boven in de ovenschaal.
  10. Besprenkel het met en bak ze in het midden van de oven in 10 minuten gaar.
  11. Hang een hittebestendige kom in een pan met een bodem kokend water en klop de met 4 eetlepels water.
  12. Voeg al kloppend de bouillon beetje bij beetje toe en blijf kloppen tot er een romige saus ontstaat.
  13. Klop de klontjes door de saus.
  14. en breng het op smaak met .
  15. Verdeel de zalm met groente over 4 borden en schenk de saus erover.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn en visbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooiers
  • visbouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en franse mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
156 kcal
7%624 kcal
Vetten
11 g.
15%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmfilet met groene asperges uit de oven