Kip met ui en kaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Dep de droog.
  2. Pel de en snijd ze in ringen.
  3. Halveer de plakjes .
  4. Bak het spek uit in 1 eetlepel hete en haal het uit de pan.
  5. Bak de filets kort aan iedere zijde.
  6. Breng op smaak met en en haal de kip uit de pan.
  7. Verhit 2-3 eetlepels in het braadvet.
  8. Bak de hierin aan.
  9. Was en hak de peterselie.
  10. Roer hem met de door de ui.
  11. Breng op smaak met en .
  12. Leg 2/3 van de ui in een vuurvaste pan of ovenschaal.
  13. Leg de filets op de .
  14. Bestuif de rest van de ui in de pan met de en bak hem kort mee.
  15. Roer de , 4-5 eetlepels water de en het bouillonblokje er doorheen.
  16. Laat de saus ca. 3 minuten zachtjes koken.
  17. Breng de saus op smaak en giet hem over het vlees.
  18. Rasp de kaas en strooi hem samen met het spek over het gerecht.
  19. Bak de schotel in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  20. Was de bieslook, snijd hem fijn en strooi hem over het gerecht.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • wijn en groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje en jong kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en jong kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jong kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • slagroom en jong kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • jong kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
99 kcal
4%792 kcal
Vetten
4 g.
6%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met ui en kaas