Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Engelse plumpudding recept
Engelse plumpudding recept

Engelse plumpudding


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Mintens 4 weken voor kerstmis maken. 6 weken is nog beter. Hak de Franse vruchtjes, citroen- en sinaasappelschilletjes, kalfsniervet en de walnoten fijn. Doe alles in een grote kom samen met rozijnen, krenten, zout, suiker, jam en paneermeel. Klop in een andere kom de eieren met een mixer tot ze heel dik zijn. Klop er dan de melk, cognac en sherry door. Schenk dit mengsel bij de eerste (fruit)massa en roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Doe de plumpuddingmassa in een beboterde puddingvorm (2,5 a 3 liter inhoud) of in een vuurvaste schaal. Pak de vorm in een dunne doek. Maak de doek van boven vast met een touwtje en zet de vorm op een rooster in een grote pan. Schenk hierin kokend water tot halverwege de vorm. Sluit de pan met het deksel en laat het water zachtjes koken. (kooktijd 4 uur). Giet er zonodig wat water bij. Laat de pudding verpakt in de doek afkoelen. Bewaar de plumpudding - eventueel nog extra in plastic verpakt- in de koelkast gedurende 4 weken a 6 weken. Een of twee dagen voor kerstmis de creme maken: de boter of margarine met de mixer schuimig en licht roeren en dan vanille-extract en de poedersuiker erdoor kloppen tot een luchtige massa. Warm de plumpudding voor het serveren op dezelfde manier als waarop u hem heeft gekookt, alleen nu 50 a 60 minuten. Neem de doek eraf, maak de zijkanten los en keer de pudding op een schotel. Om te flamberen: Schep een paar eetlepels cognac over de hete pudding. Verwarm in een soepopscheplepel nog wat cognac tot er damp afkomt. Steek dit in de brand en schenk het over de pudding. Beng de pudding brandend binnen. (voorzichtig!) En geef er de luchtige vanillecreme bij.

Allergenen Informatie

Voor dit engelse plumpudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven