Gebakken camembert met aardbeienchutney

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon.
  2. Schil de .
  3. Snijd de en de in kleine stukjes, pel en snipper de .
  4. Breng de , de en de al roerend aan de kook, met de azijn, de suiker en de .
  5. Laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten inkoken tot een dikke massa.
  6. Breng de chutney op smaak met en wat cayennepoeder.
  7. Laat hem afkoelen.
  8. Kluts de in een diep bord.
  9. Doe het in een ander bord, snijd de camemberts elk in 4 stukken, wentel elk stuk tweemaal achtereenvolgens door het ei en de druk het stevig aan.
  10. Verhit de in een hoge pan of in een friteuse tot 180 graden C., Frituur de kaas portie gewijs in 2-3 minuten, laat de gebakken camemberts uitlekken op keukenpapier.
  11. Serveer ze direct met de chutney.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
  • aardbeien past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gebakken camembert met aardbeienchutney heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb dit recept al op meerdere sites gezien, maar blijkbaar maakt niemand de chutney of weet iedereen de standaard hoeveelheid suiker die nodig is, want bij de ingrediënten staat de hoeveelheid suik... Lees reactie
Manfred 4 juli 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
274 kcal
13%1096 kcal
Vetten
4 g.
7%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%156 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gebakken camembert met aardbeienchutney