Garnalenkroketten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Week de blaadjes 10 minuten in ruim koud water.
  2. Smelt de in een pan en fruit de , , en zachtjes in 3 minuten beetgaar.
  3. Roer de erdoor en laat alles nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Schenk al roerende de fond erbij en blijf roeren tot het een dikke saus wordt.
  5. Neem de pan van het vuur, knijp de uit en los het blaadje al roerend op in de hete saus.
  6. Schep de , garnalen en naar wens ook de erdoor.
  7. Laat de saus afkoelen en stevig worden.
  8. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm ze met vochtige handen tot kroketten.
  9. Doe de , en parneermeel in 3 diepe borden.
  10. Haal de kroketten eerst door de , dan door het en dan door het .
  11. Verhit de frituur tot 175 graden C.
  12. Frituur de kroketten 4 a 6 minuten goudbruin en gaar.
  13. Laat ze uitlekken op keukenpapie.r Serveer de kroketjes met gefrituurde peterselie.
25
25
25

Variaties op Garnalenkroketten

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Garnalenkroketten
VariatieAantalGang
Gekruide roze-garnalenkroketten1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • hollandse garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in frituurvet
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
458 kcal
22%1832 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
31 g.
12%124 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garnalenkroketten