Kastanje-soep

Ingrediënten

+ -
print

20 verse kastanjes (of indien niet voorradig 1 blikje kastanjepuree . let op: geen zoete)

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Was de en gooi drijvende weg.
    Kook de ca 10 minuten in water, schil ze en kook ze vervolgens in ca.
  2. een half uurtje gaar in de bouillon.
    Voeg 20 gram boter toe en los deze op.
    Voeg onder voortdurend roeren de bloem toe tot een licht gebonden soep is ontstaan.
    Haal enkele kastanjes uit de soep en wrijf deze tot puree.
    Voeg ze weer aan de soep toe en roer even goed door.
    Als laatste de room en de rest van de boter toevoegen en even doorroeren (Let op:
  3. niet meer koken!).

    Breng op smaak met de .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (7)

Kastanje-soep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 7 recensies
RESET

Portugese kastanjes, die zijn het zoetst en kruidig.
van der Sluis 23 december 2013
Om ze tegen schimmel e.d. te beschermen heb ik vorig seizoen de kastanjes die we toen "over" hadden gewassen en afgedroogd met schil en al rauw ingevroren. Ontdooid zijn de schillen en velletjes verba... Lees reactie
Hester 7 november 2013
Hoeveelheid kastanjes met of zonder schil gewogen? Over het pellen is een extra toelichting ook handig. Want wanneer je het harige vliesje niet helemaal verwijdert en je denkt dat dit straks wel goed... Lees reactie
Sandra Leemans 20 oktober 2013
Kastanjes kan je makkelijk pellen als je ze eventjes in de magnetron doet nadat je er een kleine inkeping inmaakt. Dan eventjes aanstoven in nootje boter en overgieten met kippebouillon mixen na half... Lees reactie
Johan 6 oktober 2012
Eigenlijk nooit geprobeerd. Dit soort soepjes maak ik meestal maar voor 1 dagje, dus blijft er niets van over om in te vriezen.
azuro 30 september 2012
Gekookte en gepelde kastanjes vries ik gewoon in. Na ontdooien kan je er nog van alles mee doen. Puree, soep, gebakken in olijfolie en zeezout etc. Geniet ervan!
Lien 30 september 2012
Is het mogelijk deze kastanjepuree in te vriezen?
11 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
43 kcal
2%172 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kastanje-soep