-
Portugese kastanjes, die zijn het zoetst en kruidig.
van der Sluis gaf dit recept 5/5 sterren
-
Om ze tegen schimmel e.d. te beschermen heb ik vorig seizoen de kastanjes die we toen "over" hadden gewassen en afgedroogd met schil en al rauw ingevroren. Ontdooid zijn de schillen en velletjes verbazend gemakkelijk te verwijderen.
Hester gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hoeveelheid kastanjes met of zonder schil gewogen?
Over het pellen is een extra toelichting ook handig. Want wanneer je het harige vliesje niet helemaal verwijdert en je denkt dat dit straks wel goedkomt bij de volgende kookbeurt en de keukenmachine dan kom je bedrogen uit. Want je kastanjepuree wordt dan bitter.
Sandra Leemans gaf dit recept 5/5 sterren
-
Kastanjes kan je makkelijk pellen als je ze eventjes in de magnetron doet nadat je er een kleine inkeping inmaakt.
Dan eventjes aanstoven in nootje boter en overgieten met kippebouillon mixen na half uutje en soep is klaar bloem voeg ik niet toe daar er teveel van de smaak verloren gaat.
Een kilo kastanjes voor twee en halve liter bouillion is ruim voldoende om een gebonden soep te hebben.
Afwerken kan best met enkele ganse kastanjes.
Deze soep kan je makkelijk invriezen.
Johan gaf dit recept 5/5 sterren
-
Eigenlijk nooit geprobeerd. Dit soort soepjes maak ik meestal maar voor 1 dagje, dus blijft er niets van over om in te vriezen.
Azuro gaf dit recept
5/
5 sterren
-
Gekookte en gepelde kastanjes vries ik gewoon in.
Na ontdooien kan je er nog van alles mee doen. Puree, soep, gebakken in olijfolie en zeezout etc.
Geniet ervan!
Lien gaf dit recept 5/5 sterren
-
Is het mogelijk deze kastanjepuree in te vriezen?
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren